Snart öppnar höstens första utställning på Steneby konsthall. Vernissage och presentation: måndag 31 augusti kl. 19. Utställningen pågår till och med söndag 19 september.

Medverkande: Adina Almén, Malin Andersson, Hilda Fürst, Clara J:son Borg, Funny Livdotter, Sandra Lundberg, Mina Lundgren, Åsa Norman, Emilia Persdotter, Michelle Urvall Nyrén.
Utställningsansvarig: Thomas Laurien

Vad vill utställningen?
Genom denna utställning vill vi visa och diskutera hur ett begrepp som kropp kan tolkas och användas som konstnärlig utgångspunkt och referens. Vi vill framföra tio aspekter av vad det innebär att vara, göra och uppleva kropp.

Vad förenar konstnärerna?
Utöver att de medverkande delar en strävan efter att med konstnärliga medel undersöka begreppet kropp, har de alla också studerat på HDK Stenebys kandidatutbildning ”Textil-Kläder-Formgivning”, och vissa har även studerat på Stenebyskolans högskoleförberedande utbildningar. Därefter har flertalet av dem vidareutbildat sig på masterutbildningar runt om i Sverige och Europa. De medverkande håller nu på att etablera sig inom bildkonst, scenkonst, design och mode.

Vad visas i utställningen?
I utställningen visas objekt, plagg, videor, projektioner, installationer, bilder m.m. Där finns verk som kritiskt kommenterar fenomen som rör makt och normer. Där finns verk som ger upphov till kroppsliga upplevelser som inte behöver kläs i ord. Där finns finstämda undersökningar av fantasi och drömmar. Där finns verk som påvisar hur kroppar kan ta plats och förändra vår så kallade verklighet.

Att_framföra_kropp_bak Att_framföra_kropp