Rockbandet bob hund är kända för att slänga sig ut i okända marker och be sina trogna fans att hjälpa dem. Enligt devisen ”Billiga lösningar till varje pris” lånar de ihop vad de behöver för att genomföra sina konserter: instrument, replokaler och gästmusiker. Nu startar ett nytt initiativ som vänder sig till landets alla textilslöjdare: Var med och virka en gigantisk bob hund-backdrop! (En backdrop är det draperi som hänger bakom bandet när de spelar live)
Officiellt Facebook-event

Nu virkar vi på Steneby!
Onsdag på Kafé Schuckert kl 17- 21
Vi lyssnar på Bob Hund och virkar.
Vi bjuder på fika.
Välkomna hälsar Kafé Schuckert och Mötesplats Steneby

bob hund draperi

Tänk er detta backdrop…..virkat!

Så här går det till:

1.Virka av återvunnet material, 30 x 30 cm stora lappar. Antingen i en beige eller en ljusblå färg. Du kan exempelvis använda strumpbyxor, trikå från T-shirts, trasor, garn, snören. Vill du namna lapparna är det välkommet!

2.Skicka en… eller flera lappar till Textilmuseet 501 80 Borås Märk med ”bob hund”. Sara på Mötesplats Steneby skickar lapparna i ett och samma paket!

3.Workshop 18-19 april. Alla som vill får vara med då dessa lappar sätts samman till en backdrop på Textilmuseet tillsammans med bob hunds formgivare Martin Kann.

4.Vernissage 9 maj! På Textilmuseet lördag 9 maj i samband med utställningen Re Rag Rug av Katarina Brieditis & Katarina Evans.