Dalslands kanal och Mötesplats Steneby tillkännager härmed årets Långbron Air Stipendiat. Till årets Långbron Air kom det in 11 ansökningar. Juryn bestod av Benny Ruus, VD Dalsland kanal, Emelie Rygfelt-Wilander, konstnär och Niklas Engvall, Steneby. Långbron AIR är vistelsestipendium instiftat av Dalslands kanal AB och Mötesplats Steneby. Stipendiesumman är på 30 000 kr och residenset ska vara på Långbron under juli och halva augusti 2019.

Juryn beslöt vid sitt sammanträde 23 april 2019 att tilldela detta årets Långbron AIR till Mhairi Fraser och Karin Kent Grundberg med sin ansökan LÅNGBRON OPEN SMITHY.

De kommer aktivera Galleri Långbron med smide! Allt ifrån öppen smedja, försäljning av handsmidda artefakter, demonstrationer av tillverkning, prova-på-aktiviteter, workshops mm. Förutom det kommer de även ha samkväm med musik. Detta vill du inte missa, så håll ögonen öppna för deras kommande instagram och facebook-konton som kommer innehålla information. Och blir det eldningsförbud som förra året så har de en plan, oavsett väder.

– Vi har samlat på oss material från smedjan så det finns för besökare att prova på med, säger Karin Kent Grundberg. Men vi ville gärna hitta någon som kan tänka sig att sponsra oss mer material.

– Vi vill också lyfta historia kring smide och denna platsen (Steneby, Dals Långed), tillägger Mhairi Fraser.

Det bjuds in att närma sig materialet, testa dens potential och för dem båda att utveckla sitt konstnärskap. Sommaren 2019 går i metallens tecken. Vi önskar dem lycka till och uppmanar er alla att besöka dem under juli-(halva)augusti!

Grattis!