Frida Berntsson efterträder Dag Bjaaland som efter nästan åtta år som utbildningschef vid Stiftelsen Stenebyskolan, har valt att gå i pension. Frida börjar sin anställning den 7 februari och Dag kommer att jobba parallellt med henne under en överlämningsperiod.

– Jag är jätteglad för förtroendet att leda utbildningarna på Stenebyskolan, berättar Frida.
– Jag drivs av ett starkt intresse för hållbarhet och hur utbildningen kan skapa något hållbart i en värld som håller på att förändras. Att identifiera meningsfulla mål med att arbeta med konst och konsthantverk i vår samtid är något jag brinner för och kommer att ta med mig i mitt arbete på Stenebyskolan.

Frida kommer närmast från Linköpings universitet, där hon jobbat som universitetslektor och programansvarig på programmet Slöjd, Hantverk och Formgivning.
Frida har en konstnärlig masterexamen i Textil från Konstfack. – Detta är något jag fortfarande håller vid liv vid sidan om mitt ordinarie arbete, berättar Frida.

– Att vi fått möjligheten att knyta en person som Frida Berntsson till att leda våra utbildningar vid Stenebyskolan är något vi ska vara stolta över.

Hon har stor kunskap och erfarenhet inom de fält Stenebyskolan och dess utbildningar verkar inom vilket vi ser att vi har stor nytta av i vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Johanna Djurberg, rektor och verksamhetschef på Stenebyskolan