Så här berättar konstnären om sin utställning:

Verken är tagna ur serien ”Som jag ser det”. Det är målningar/teckningar som jag arbetat med de senaste fyra åren.

De är en slags minnen, övermålade på gamla ofärdiga bilder, dukar och pannåer, skärmväggar, papper och bord. Det är abstrakt måleri i blandteknik, akrylmåleri, spray och pennor. Jag har arbetat intuitivt och i många lager.

Oftast är naturen en utgångspunkt men bilderna kan även ha sitt ursprung från minnen av färger i en inredning, arkitektur och stadsmiljöer. Det finns egentligen ingen uttalad undersökning och inget tydligt koncept utan det är kompositioner av samlade intryck. Bilderna kan härledas till natur, minnen från min tid vid havet som vikarierande fyrvaktmästare på Nidingen, intryck jag fått under en promenad, människor jag mött eller ett minne från något jag läst eller lyssnat på.

Jag försöker gestalta mina intryck, för att se vad jag såg. Mina bilder är abstrakta, de föreställer ingenting eller allting av det jag sett. Kompositioner av intryck, fragment, detaljer och större perspektiv. Det lilla eller det stora. Det opåtagliga. Färgerna och formerna är verktyg snarare än gestaltningar. Dukens form är ett hinder, en inramning, en utmanande begränsning för ett fortsättande som ofta sprider sig vidare ut på väggar, golv och möbler.

OM KONSTNÄREN

Tove Axelsson (född 1966 i Stockholm) är bosatt och verksam i Dalsland.

Hon är utbildad med MFA i fri konst, på Konsthögskolan, Umeå Universitet 1992-97. 2004 vidareutbildade hon sig till trädgårdsmästare och arbetar sedan dess, parallellt med konsten, i eget företag med trädgårdsdesign. Tove har haft ett flertal separat- och grupputställningar på konsthallar och museer.

Till fotot av verket: ”En period” akryl, blandteknik på duk.