Studerande och alumni från Textil-Kropp-Rum vid HDK-Valand Steneby visar sina arbeten under vävmässan Väv22 i Halmstad. I vår monter finns också lärare, tekniker och alumni från programmet för att berätta om vårt program, spännande framtidsplaner och våra studenters utforskande av textil som uttrycksmöjlighet i relation till kropp och rum.

Torsdag den 22 september kl. 11.00 har vi besök i vår monter i mässans B-hall. Professor Kadi Pajupuu vid Pallas University som lett ett forskningsprojekt med fokus på sin innovation MultiWeave besöker våran monter och presenterar vävtekniken som låter dig väva i 3D. I projektet deltog studenter och lärare från Textil-Kropp-Rum och från Pallas University för att utforska MultiWeave som konstnärligt verktyg. Tre av de medverkande i forskningsprojektet ställer ut i vår monter, Elise Westin, Moira Nilsson och Emilia Elfvik.

Vi visar också arbeten av Kajsa Lagberg som med symboler och mer abstrakta former vill visa hur intryck skapar beteendemönster, rädslor och behov genom film och bildväv i gobelängvävstol. Tove Starfelt som utforskat och tolkat lyhördhet och förutsättningar till lyssnande av andra kroppar, material och plats i en ikatväv och Linnea Dalstrand som utgått från hemmets ränder och spår i mötet mellan väv och trikå.

Textil-Kropp-Rums konstnärliga kandidat och masterprogram undersöker textil och dess uttrycksmöjligheter att arbeta gestaltande i relation till kropp och rum. Projekten bedrivs utforskande och reflekterande i relation till samtiden och du placerar dig i sammanhang där erfarenheter, förhållningssätt och nya perspektiv utvecklas. Vi arbetar med en bred kunskap om material och tekniker där vävning har en återkommande plats från grundkunskaper till experiment och fördjupning. Programmet ges på HDK-Valand Campus Steneby i Dals Långed.

Vävmässan är återkommande var tredje år och samlar en mängd spännande företag och skolor från hela Sverige. I år arrangeras Vävmässan i Halmstad Arena mellan 22–24 september.

https://vav2022.se

Öppettider:

Torsdag          9.00–18.00

Fredag             9.00–18.00

Lördag             9.00–17.00