Steneby vill tacka Khaled Al-Yaziji för dessa två år av skratt, grafiskt arbete och många stunder av filosoferande över det svenska språket.

Hur har din tid på Steneby varit?
– Jag kom hit i mitten av augusti 2018 med den första dagen i läsåret här i Steneby, och nu har mer än två år gått, och de var bra dagar och många händelser hände, men de var mycket bra och för mig och känner att det gått snabbt.
Vad tar du med dig från din tid hos oss?
– När du växer upp i ett samhälle och sedan flyttar för att leva i ett annat samhälle kommer du att känna en hel del skillnader, även om du rörde dig inom nära sammanslagna samhällen i seder och traditioner.
Så vad ska hända om du kom från ett helt annat samhälle. Så du behöver hjälp för att förstå dessa skillnader ordentligt och anpassa dig till det och gör rätt förändring inom dig för att bo i ditt nya hem.
Alla dessa saker fick jag här på Steneby genom underbara kollegor som jag har tillbringat nästan två år med.
Detta från ena sidan och den andra sidan:
Sättet att arbeta här är helt annorlunda från det jag kom ifrån – även om jag har arbetat i flera länder länge – så det var en bra tid att utveckla tidigare erfarenheter som passar arbetsmarknaden här.
Vad ska du göra nu? 
– Jag hade studerat under mitt arbete i webbdesign och fortsätter för närvarande att studera för att nå avancerade faser inom detta område, förutom min långa erfarenhet som grafisk designer.
Så, jag tänker för närvarande att starta mitt eget företag, jag har fått mycket hjälp att förstå omständigheterna kring denna fråga, särskilt från mina kollegor på kontoret och min chef [Anders Lindgren].

Vi har samlat ihop pengar för en gåva i form av en orange cykelhjälm och en bukett med blommor. Orange är den färg som han ofrivilligt fick när han arbetade med oss på Mötesplats Steneby – och hjälmen ser vi som ett vårdande metafor när han nu ska ut på nya äventyr.

Tack Khaled för denna gång och vi kommer sakna dig här på Steneby!