Stenebyskolan

Du jobbar från idé och skiss till färdiga plagg och accessoarer. I undervisningen ingår skissutveckling, mönsterkonstruktion, sömnad, läderhantverk och experiment i textil, läder och skinn. Detta bidrar till en inriktning med både bredd och spets där etik och miljöfrågor får stort utrymme.  

Studenter läser vidare inom accessoardesign, modedesign, skrädderi, scenografi eller andra konst- och designutbildningar.

 

En 2-årig inriktning som kan kombineras med inriktningarna: Form & Design, Textil: Konst & Design, Kläder eller Fördjupningsår.

Gemensamt för utbildningen: 

Samtliga inriktningar ger dig en stabil grund när du vill studera vidare i Sverige eller utomlands inom design, konst, arkitektur, form, mode, hantverk och konsthantverk. 

Undervisningen är i projektform och du tränar hantverksskicklighet, undersökande och gestaltningsförmåga.

Centralt i utbildningen är den kreativa processen där lekfullhet och risktagande har stor betydelse. Du utmanas till att se saker på nya sätt och att tänja på dina egna och materialens gränser. Du tränas i att kommunicera processen och presentera resultatet muntligt och visuellt samt lär dig att sätta in ditt arbete i ett samtids- och samhällsperspektiv. 

Dina lärare ger handledning och kontinuerlig respons på ditt arbete och under läsåret kommer även gästlärare och föreläsare som ger dig nya infallsvinklar i olika ämnen. I undervisningen ingår teckning, modellteckning, färg och formlära. Vi vill att du ska vidga din förståelse och träna ditt seende kring bild och form 

Du har tillgång till verkstäder, egen arbetsplats och skissutrymmen även efter lektionstid och på helger. 

Antagningssidan är öppen för andra antagningsomgången