Nu jobbar våra studenter intensivt med att färdigställa sina möbler inför Stockholm Furniture Fair nästa vecka. Studenter från utbildningarna Trähantverk Möbelsnickeri, Möbeltapetserare, Finsnickare och Möbelrestauratör medverkar i montern som kommer att presentera gungstolar av alla de slag under rubriken: Jotack, jag mår bra!
Här kommer ett litet smakprov…

KLARA ISLING / BÄSTISGUNG
En gungsoffa där man kan sitta med sin bästa vän på tu man hand, samtala om livet och relationer. Dela glädje och sorg, fnissa, retas och gråta. Jag har jobbat med bågen som form för att den ger ett mjukt, snällt och tryggt intryck.

JONAS-PETTER WALLNER
Tid genererar årtionden, sekler och epoker. Tiden är ett flöde där idéer blir till trender och snart för evigt spårbara i våran kultur. Detta objekt är en hyllning av sådana processer, där värdet av hantverk och konnotationer skapta ur form, möts. Låt oss kalla det: Bondrenässans.

MAX ALEXANDERSSON / HEM
Hemma hos mig eller dit jag ska, ska min gungstol vara. Vare sig jag befinner mig i ett betonglandskap, en trång källare eller ute på en veranda med grönska som bakgrund. En nätt och anspråkslös gungstol av björk. En sits av bomull med starka färger och en väska i skinn vid sidan av. Min stol är mitt hem.

CECILIA OLSSON / LEK MED TANKEN
Jag har valt att arbeta med och kring begreppet lek.  Den här stolen vill hjälpa dig att släppa allvaret och hitta glädjen. Lyft hakan, sträck på dig och låt den
positiva känslan träda fram.

MILTON SOHLEN / PINNGUNGSTOL
Denna gungstol är inspirerad av en traditionell pinnstol, och har ett enda armstöd som ger ett osymmetriskt uttryck men skänker komfort. Tillverkad i ask med detaljer i valnöt, konstruktionen är enkel och funktionell med vissa former skapade av böjträ som ytterligare bidrar till ergonomisk komfort.

EVELINA BJÖRNQVIST / I VÄNTRUMMET
Man önskar att någon hade brytt sig mer om hur jag har det här. Någon som kunde vänta med mig, stötta och hålla mig i handen. Jag vet inte hur länge jag måste sitta här. Kanske är det dags nu, eller snart, eller om en lång stund. Tillvaron i väntrummet är ett avbrott i tiden där jag känner mig ensam, rastlös och nervös.

ARVID OXELHÖJD / SAMTAL (taktila blobbar)
Klumparna vill att vi ska öppna oss, våga prata och visa att vi är sårbara. Det gör dom genom att ge tillfälle att uppehålla kropp och blick vid
någonting annat en stund.

CHRISSE KUISMA KARLSSON / SOLITÄR
I en brusig omvärld full av intryck utgör Solitär en skyddande bubbla mot oönskade distraktioner.