Steneby söker kommunikatör
På Steneby finns två skolor, Stenebyskolan och HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet. Dessa bedriver utbildningar inom konsthantverk och design inriktade på materialområdena trä, metall och textil. På Stenebyskolan ges yrkeshögskoleutbildningar och Konst- och kulturutbildningar. På HDK Steneby bedrivs konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå. Vi har studenter och personal från hela världen. Stenebyskolan driver även ett omfattande regionalt uppdrag med verksamheter så som konsthall, bibliotek och mötesplats Steneby.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som ansvarig kommunikatör på Steneby och utgör stöd för organisationen i kommunikationsfrågor. Du arbetar både strategiskt och operativt. Du ansvarar för att uppdatera och utveckla innehållet på webb och sociala medier. Du arbetar med grafiskt material, trycksaksproduktion, pressmeddelanden, nyheter, skriver och publicerar redaktionellt innehåll. Du ansvarar för planering och produktion av bilder och rörligt material till interna och externa kanaler.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande. Du har minst 2 års arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet och god vana att hantera olika kommunikationskanaler. Du har erfarenhet av skrivande för olika målgrupper, har känsla för nyheter och kan hitta både små och stora uppslag. Du har ett intresse av att följa och fånga det som händer på områden kopplade till vår verksamhet.
Arbetet innebär många kontakter med medarbetare, studenter och allmänhet. Detta ställer höga krav på samarbetsförmåga, social kompetens. Att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska är en självklarhet. Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt samt är van vid att arbeta med många processer och projekt samtidigt. Du kan självständigt planera, prioritera och strukturera ditt arbete, ibland med korta tidsramar.
En förutsättning i arbetet som kommunikatör är att du har goda kunskaper i att arbeta med Officepaketet, Adobe In design, Photoshop, Illustrator, sociala medier och olika webbverktyg. Erfarenhet av arbete med videoproduktion och/eller fotokunskaper är meriterande.

Som person är du proaktiv, självgående och har ett flexibelt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din ansökan skall innehålla

  • Personligt brev som beskriver dig själv, dina kvalifikationer och ditt intresse av att arbeta som kommunikatör på Steneby
  • Till din ansökan ska bifogas både skriftligt och grafiskt referensmaterial, detta skickar du som pdf eller länkar.
  • CV inklusive adress, telefon, e-post
  • Tre referenser

Du skickar din ansökan och ditt referensmaterial via mail till ansokan.kommunikator@steneby.se

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Omfattning: 100 %. Placering: Steneby, Stenebyskolan, Dals Långed
Tillträde: Snarast. Provanställning tillämpas. Ange referensnummer: 11/1506. Sista ansökningsdag 3 augusti 2015

Kontaktperson
Jeff Kaller
Rektor – Stiftelsen Stenebyskolan
Hemslöjdsvägen 1, 660 10 Dals Långed
mobil 0761 170860, jeff.kaller@steneby.se

Stenebys utbildnings- och kulturverksamhet bedrivs med stöd av: Västra Götalandsregionen, Bengtsfors kommun, Myndigheten för yrkeshögskolan och Göteborgs universitet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Steneby sköter själv sin annonsering samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

PDF för utskrift