Dalslands Konstnärsförbunds sommarsalong har traditionsenligt vernissage i Steneby konsthall på midsommarsöndagen. Dalslands Konstförening arrangerar utställningen som presenterar verk av medlemmarna i Dalslands Konstnärsförbund.

Pressmeddelande
20 juni påbörjas hängningen av Dalslands Konstförenings Sommarsalong i Steneby konsthall i Dals Långed med verk av medlemmar i Dalslands Konstnärsförbund.

Evenemanget har infunnit sig var sommar sedan 1964 och kan väl i och med detta sägas vara en tradition. Den dalsländska konstpubliken har kunnat uppdatera sig om vad medlemmarna i Dalslands konstnärsförbund haft för sig det senaste året och tillresta besökare/turister har fått en bred exposé över landskapets konstnärer. Salongen besöks årligen av 2.500 – 3.000 besökare och är en viktig del av länets konstliv.

Sommarsalongen har alltid ett uttalat tema: redovisning av det individuella konstskapandet. I dagens digitaliserade mediesamhälle är det viktigt att slå ett slag för reflektion med hjälp av taktilitet och fysiskt närvarande material. Vid en rundvandring i utställningshallen kan man uppleva konstverken, tolka dem, diskutera dem med sina vänner och faktiskt rent fysiskt förhålla sig till form och innehåll.

Vad publiken får se på vernissagen vet vi inte idag men vi kan lova en utställning full av upplevelser för dem som vill vara med på resan.

Affisch A4 Sommarsalong 2016