Den 12-19 mars genomförs temaveckan Livet värt att leva av Svenska kyrkan i Karlstads stift för sjätte gången. Från lördag till lördag kan alla som vill besöka teaterföreställningar, seminarier och utställningar. Som tidigare år har alla arrangemang fri entré. En programpunkt ligger på Steneby.

Vad har det materiella för betydelse i en sorgeprocess? Kan ett föremål ge oss mod att ta farväl? Behöver vi något att ta på i tomheten? Under en kväll på Steneby berättar Birgitta Nordström, doktorand i konsthantverk vid HDK, om sin undersökning av begrepp som iklädande, svepning och begravning. Studenter och lärare vid utbildningarna Metallgestaltning och Textil-Kläder-Formgivning visar objekt och berättar om hur de arbetar undersökande kring avsked och ritualitet i ett mångkulturellt perspektiv. Det blir också ett soffsamtal med Birgitta Nordström och biskop Esbjörn Hagberg.

Arrangör: Mötesplats Steneby, HDK vid Steneby och Svenska kyrkan.

I projektet "I sin linda" undersöker Birgitta Nordström behovet av svepefiltar för dödfödda barn eller för de barn som dör i samband med förlossning. Arbetet rör sig mellan material, rum och handling.

I projektet ”I sin linda” undersöker Birgitta Nordström behovet av svepefiltar för dödfödda barn eller för de barn som dör i samband med förlossning. Arbetet rör sig mellan material, rum och handling.

i-sin-linda-6-768x512