I en sagolik miljö i vackra Dalsland ligger Stenebyskolan. Ett kreativt centrum med hundraåriga anor och utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att arbeta i de fantastiska verkstäderna, utveckla sin konstnärliga förmåga och sitt hantverk för vidare studier och profession.

Stenebyskolan har idag två utbildningsgrenar: högskoleförberedande konst- och kulturutbildning inom design, konst och hantverk samt yrkeshögskoleutbildning inom hantverk. Stenebyskolan är också värd för HDK-Valand Campus Steneby, Göteborgs universitet.

 

Stenebyskolan söker nu lärare inom silversmide och smyckekonst till vår högskoleförberedande konst- och kulturutbildning.  

Om tjänsten

Vi söker en person med bred kompetens som kan undervisa på grundläggande nivå inom inriktningen ”Objekt & Smyckekonst”. Undervisningen är i huvudsak baserad på olika uppgifter med inriktning mot konstnärliga processer, hantverket och gestaltningsförmågan. De studerande lär sig grundläggande kunskaper inom metall. Samtidigt övas förmågan att relatera sitt arbete till samtida samhällsperspektiv och att identifiera, problematisera och bearbeta olika frågeställningar.

Du kommer att undervisa inom olika hantverkstekniker inom metall och andra material, ämnesteori samt miljö- och säkerhetsfrågor. Vidare ingår även handledning och återkoppling av individuella projekt och handledning vid ansökningsförfaranden till vidare högskolestudier. Arbetet sker i samarbete med andra lärare på skolan och kan komma att förläggas på andra materialinriktningar på skolan.

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

  • Konstnärlig högskoleutbildning och egen erfarenhet av arbete inom smyckekonst
  • Dokumenterad tidigare erfarenhet av att undervisa inom ämnesområdet
  • Förmåga att jobba självständigt
  • Har god kreativ förmåga och lösningsförmåga
  • Har god organisatorisk förmåga och helhetssyn
  • Har god förmåga att utveckla pedagogiken inom konstnärligt arbete

Personliga egenskaper

  • Vi söker dig med goda kunskaper inom smyckekonst och som är en ansvarstagande person med ett intresse för de studerandes utveckling. Du är lugn, strukturerad och tydlig i mötet med studerande och kollegor. Du är självständig och har en god samarbetsförmåga och är bekväm med att möta nya människor.

Upplysningar och ansökan

Anställningen är stationerad i Dals-Långed och omfattning är 40 – 60 %. Tjänsten fördelas jämnt över läsåret. Tjänsten påbörjas den 16 augusti 2023 och är en tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas.

I ditt personliga brev och CV ska du så utförligt som möjligt redogöra för vilka kvalifikationer, meriter och personliga egenskaper du uppfyller. Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev senast den 12 maj, till mail: ansokan@steneby.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Likabehandlingsarbetet är viktigt för oss på Stenebyskolan och vi välkomnar olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

För ytterligare information kring tjänsten kontakta: Frida Berntsson, t.f. rektor och utbildningschef, tfn: 072–3372992, mail: frida.berntsson@steneby.se