I en sagolik miljö i vackra Dalsland ligger Stenebyskolan. Ett kreativt centrum med hundraåriga anor och utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att arbeta i de fantastiska verkstäderna, utveckla sin konstnärliga förmåga och sitt hantverk för vidare studier och profession.
Steneby har ca 200 studerande och 60 anställda. Stiftelsen har ett stort fastighetsbestånd med många unika byggnader, bland annat verkstäder (däribland en av Europas största metallverkstäder), ateljéer, internat och kontor. Många av byggnaderna har kulturhistoriska värden.

Stiftelsen Stenebyskolan söker en fastighetschef då vår nuvarande fastighetschef ska gå i pension vid årsskiftet. För att möjliggöra en bra överlämning önskar vi att tjänsten tillsätts under hösten.

 

ARBETSUPPGIFTER
Som fastighetschef har du det övergripande ansvaret för att förvalta stiftelsens fastigheter. Dessutom ingår personalansvar för 6 medarbetare.
Du ansvarar för det dagliga underhållet avseende fastighet samt projekt, interna processer och digitalisering. Du ställs inför tekniska utmaningar där vi ser energioptimering som en viktig fråga. Du har även eget budgetansvar och tar fram ekonomiska underlag och rapporter. Alltid med långsiktigheten i åtanke.

 

KVALIFIKATIONER
För att bli framgångsrik i rollen ska du ha erfarenhet från liknande befattning, samt kunskap och erfarenhet av fastigheter/fastighetsförvaltning, beställningar och budgetarbete.
Utbildning inom fastighet är ett krav, exempelvis fastighetstekniker, byggnadsingenjör eller fastighetsförvaltare, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Arbetet innebär många kontakter inom verksamheten samt med externa intressenter, såsom entreprenörer och myndigheter. Det kräver ett bra bemötande, hög servicenivå och att du är social i din framtoning. Du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ i både tal och skrift. Du är målinriktad och strukturerad med god förmåga att prioritera och organisera arbetet och se medarbetarna som en stor resurs. Vi förutsätter att du har god datorvana. B-körkort krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Elbehörighet
 • Körkort för truck/hjullastare
 • Erfarenhet av svenskt SAM- systematiskt arbetsmiljöarbete och brandskydd
 • Erfarenhet av entreprenadupphandling
 • Engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av arbetsrätt – MBL-förhandlingar
 • Arbete inom kommunal eller statlig myndighet, eller liknande.
 • Arbete med ventilation OVK
 • Insatser inom energibesparande åtgärder
 • Systematiskt kvalitetsarbete – underhållsplaner
 • Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i projektform.
 • Kunskap kring hyresjuridik
 • Erfarenhet av upphandling enligt LOU

 

UPPLYSNINGAR OCH ANSÖKAN
Anställningen är tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas. Tjänsten är på 100%.

I ditt personliga brev och CV ska du så utförligt som möjligt redogöra för vilka kvalifikationer och meriter du uppfyller. Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev senast den 18 juni 2023, till ansokan@steneby.se

Urval och intervjuer sker löpande.

För ytterligare information kring tjänsten kontakta:
Michael Arvidsson, fastighetschef, 0531-71043 michael.arvidsson@steneby.se