En skolstol – en möbel alla har en relation till – en del av vår skolgång och därmed vårt liv. Ett institutionaliserat formspråk som alla känner igen. Nu är skolan åter en del av våra liv och stolen blir på så sätt en symbol för utbildning och förändring. Vi tyckte dessa stolar förtjänade en andra chans och har med kreativitetens kraft sprängt gränserna för vad en skolstol brukar vara.  

För en möbeltapetserare har återbruk och återvinning varit norm långt innan det blev på allas läppar. Genom vårt hantverk ges nötta möbler nytt liv. Med omsorg i detaljer och material skapar vi möbler som håller i generationer. Vanligtvis återskapar vi form och stoppningar likt originalet. Här har vi gjort annorlunda. Med en hantverkares blick för form, en kärlek och nyfikenhet till ett material har vi gjort om klassrummets klassiska attribut – till en prunkande äng av mångfaldens charmiga spretighet. Till något eljest att sitta på! Slå dig ner! och begrunda det faktum att det aldrig är för sent att sätta sig på skolstolen igen.

Medverkande: Ann Apelgren, Emmelie Gunnarsson, Erica Seleskog, Ingela Sennrot, Madeleine Ytterberg, Ronja Fändrik Linkilä, Alva Öierstedt, Amelie Wintzell Enedahl, Anna Borensjö, Klas Vass, Philip Forsman, Siw-Helga Nilsen

De medverkande är studenter vid yrkeshögskoleprogrammet Möbeltapetsering, åk 1 och 2.