Torsdag 24 september kl 17 i Utställningshallen, Steneby, Dals Långed. Föreställningen varar ca 30 minuter. Efter föreställningen samtal om scenografi med ensemblen.
Fri entré!

Med rötter i Hanne Bramness dikt för barn är Eplesøvn en lustfylld, rytmisk och hänsynsfull föreställning om vänskapens mångfaldhet; längtan efter något förlorat och förundran över något funnet.

Handlingen utspelar sig i ett gammalt cirkustält där ett guldträd vuxit upp genom scengolvet. En magisk manege, ett drömlandskap. Här möter vi Hon och Han.
Hon är orden, Han är dansen. Han är kanske robust. Hon är kanske skör som glas. De söker, och uppfinner och undrar. Han är kanske hennes följeslagare och hjälp – beskyddande, fräck, modig, öm.
Och rollerna bytes. Han är skör som glas, Hon är beskyddande, fräck och modig. De leker. De argumenterar. De är vänner.

Medverkande: Cecilie Jørstad och Sverre Heidenberg
Regissör: Bjørn Fast Nagell
Scenografi: Dordi Strøm
Kompositör: Peder Kjellsby

Cecile Jörstad – skådespelare, sångare och kompositör. Bred erfarenhet inom såväl samtida som klassiska produktioner, storytelling och musik. Boende i Dals Långed.

Sverre Heidenberg – dansare. Har arbetat med kända koreografer såsom Kajsa Gjertz, Iren Hultman, Helena Franzen, Björn Elisson, och har varit engagerad vid Cullbergbaletten, Göteborgsoperan och Skånes Dansteater. Medlem i Jo Strømgren Kompani sedan 2009.

Björn Fast Nagell – regissör som jobbat med utveckling av projekt och regisserat film, reklam och teater. Boende i Dals Långed.

Dordi Strøm – Norsk bildkonstnär och scenograf. Arbetar med teckning, installation, scenografi och kostymdesign.

Peder Kjellsby – kompositör och musiker. Har skrivit, arrangerat och producerat för många kända norska artister, scenproduktioner och spelfilmer. Tog emot Amandaprisen 2012 för Varg Veum – De døde har det godt.

pressebilde_eplesøvn_02b

eplesovn inbjudan_Sida_2