I en sagolik miljö i vackra Dalsland ligger Stenebyskolan. Ett kreativt centrum med hundraåriga anor och utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att få arbeta i de fantastiska verkstäderna och för möjligheten att utveckla sitt hantverk till en profession.

Nu söker vi dig som med energi och fantasi vill ta Stenebyskolan och dess verksamhet in i framtiden där Stenebyskolan skall vara den mest relevanta utbildningsplatsen i Norden för materialbaserad konst och design. Ditt uppdrag blir att fortsätta höja kvaliteten på utbildningarna, vidareutveckla skolans roll som kulturellt centrum och stärka dess rykte både i Sverige och internationellt. Låter det som en utmaning du vill lägga ner din själ i? Och har du kvalifikationerna vi letar efter? Då vill vi att du hör av dig.

Ett unikt centrum för kreativ utbildning, samarbeten och företagande
Stenebyskolan är känd över hela Sverige. I första hand för den höga kvaliteten på våra utbildningar och den inspirerande miljö som byggts upp här under decennier. Men Stenebyskolan har fler roller. Vi är värd för utbildningar på Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet (HDK-Valand) och har ett uttalat mål att fungera som ett regionalt centrum för kulturell och kreativ utveckling. Skolan är också värd för Mötesplats Steneby, där vi stöttar idéer, samarbeten och nyföretagande som kan kopplas till skolans kärnverksamhet på olika sätt.

Stenebyskolan har idag två utbildningsgrenar: högskoleförberedande konst- och kulturutbildning inom design, konst och hantverk, och yrkeshögskoleutbildningar inom hantverk. Både hos elever och lärare finns en passion för skolan som du knappast hittar någon annanstans. Skolan är en internatverksamhet och många av lärarna veckopendlar vilket bidrar till en stark sammanhållning och stor arbetsglädje. Och pedagogerna brinner inte bara för sitt uppdrag, de är dessutom några av de bästa på sitt yrkeskunnande som du kan finna i vårt land.

Du blir vår ledare och talesperson
Som verksamhetschef får du en komplex men också mycket spännande roll här på Steneby. Å ena sidan ska du driva och förbättra en redan högkvalitativ utbildningsverksamhet med mångåriga traditioner, vilket kan vara nog så klurigt. Å andra sidan vill vi att du fortsätter det strategiska arbetet med att utveckla och stödja en utmaningsdriven miljö där utbildning, forskning, näringsliv och civilsamhälle samverkar. I det perspektivet behöver du jobba för att Steneby fortsatt är en aktiv del av den regionala utvecklingen och även stödja och utveckla samarbetet mellan HDK-Valand, GU och Stiftelsen Stenebyskolan så att vi tillsammans kan stärka Stenebys ställning.

Med andra ord en rejäl utmaning. Samtidigt finns här en kreativ miljö som ger extra energi när uppgiftshögen växer och dagarna inte riktigt räcker till, och här finns ett team av kunniga och engagerade medarbetare som brinner för verksamheten. Nu vill de bara ha en god ledare som kan axla ansvaret och bli Stenebyskolans talesperson ut i världen.

Det viktiga är att hjärtat är med
Vi letar efter dig som har förståelse för skolan, för miljön och platsen. Det är ingen nackdel om du känner till Steneby sen tidigare. Du behöver dessutom vara en stark ledare med goda chefsegenskaper och erfarenhet av ledarskap i akademiska miljöer. Gärna med inriktning mot design, konst och hantverk.

Det är också en fördel om du har ett stort, redan upparbetat nätverk inom både den akademiska och politiska världen. Något som innebär att du har erfarenhet av att kommunicera och samarbeta med olika grupper av människor – politiker, pedagoger, tjänstemän, konstnärer och företagare – och du har vana att driva processer och utvecklingsarbete med många inblandade aktörer utan att tappa den strategiska överblicken.

Som person är du:

  • Mogen, trygg, stabil och orädd.
  • Öppen och utvecklingsorienterad, med förmåga att balansera mellan att vara lyhörd och fatta svåra beslut.
  • En god kommunikatör som är tydlig och handlingskraftig.

Har du dessutom lokal förankring och ett stort hjärta för Steneby och vår skola? Då är du nästan säkert den vi letar efter.

Vi ser fram emot din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, dock senast den 31 maj. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13, pia.strandh@cordovan.se.

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på cordovancareer.se