For English press here

Steneby i Dals Långed erbjuder nordens mest relevanta utbildning för materialbaserad konst och design. Men vad är materialbaserad konst? Betyder det samma sak för omvärlden som det gör för oss som är verksamma på skolan?
Vi vill ha ditt svar!

 

Steneby konsthall välkomnar dig att ansöka Open Call. En utställning från 20 maj till 28 juni 2020.
En öppen inbjudan till alla som har funderat kring begrepp som till exempel konst, hantverk, slöjd, konsthantverk, material, kontext, design, tillverkning, tillämpning, färg och form.

En jury bestående av konsthallens styrelse kommer att välja de förslag som besva- rar frågan `Vad är materialbaserad konst år 2020? ́ på briljanta och spännande sätt. Kanske kommer utställningen framförallt att ställa nya frågor? Det återstår att se.

För att ansöka, skicka följande information som en PDF, högst 5 MB, vid midnatt 24 mars till laura.blake@steneby.se:

-Ditt namn och kontaktuppgifter.
-Titel, år, storlek och dimensioner på verket.
-Upp till tre bilder av det verkliga arbetet du tänker ställa ut (Vi behöver tydligt kunna förstå vad det är på dessa bilder)
-Beskrivning av konstverket (Max 150 ord)
-Din förklaring till hur detta arbete relateras till frågan `Vad är materialbaserad konst? ́ (Max 150 ord)

Anmälan är gratis och du är välkommen att ansöka på antingen engelska eller svenska.Om du vill ansöka med mer än ett arbete, skicka då en PDF för varje arbe- te. Sena ansökningar, eller de som saknar någon av ovanstående information kom- mer inte att beaktas.
Denna utställningen betalas enligt MU-avtalet för alla deltagan- de konstnärer.

Om du av åtkomstskäl vill ansöka i ett annat format som till exempel ljud eller vi- deo, vänligen kontakta Laura Blake på laura.blake@steneby.se, eller ring henne på (+46)704299472.

Steneby Konsthall är handikappanpassad och tillgänglig för alla.

Vi ser fram emot din ansökan.