Stiftelsen Stenebyskolan söker Tekniker i textilverkstäder

På Steneby finns två skolor, Stenebyskolan och HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet. Dessa bedriver utbildningar inom konsthantverk och design inriktade på materialområdena trä, metall och textil. På Stenebyskolan ges yrkeshögskoleutbildningar och Konst- och kulturutbildning. På HDK vid Steneby bedrivs konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå. Vi har studenter och personal från hela världen. Stenebyskolan driver även ett omfattande regionalt uppdrag med verksamheter så som konsthall, bibliotek och mötesplats Steneby.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara tekniker med delat ansvar för de textila verkstäderna som Stiftelsen Stenebyskolan  förfogar över i samarbete med HDK vid Steneby, Göteborgs universitet med tillhörande maskiner och utrustning. Arbetsuppgifterna indelas i tekniskt arbete, administrativt arbete och pedagogiskt arbete.

Tekniskt arbete innebär att ansvara för skötsel, underhåll och reparationer av maskiner och utrustning samt att säkerställa att verkstadens arbetsmiljö håller en hög nivå genom att ansvara för att ordnings- och säkerhetsregler uppdateras och blir kända av dem som använder våra textila verkstäder.

Administrativt arbete innebär inköp av material och utrustning samt ansvara för försäljning av material till studenterna. Vidare ingår att ha externa kontakter med reparatörer och andra serviceenheter samt att vara behjälplig till ansvarig för eventuella nyinvesteringar.

Pedagogiskt arbete innebär att instruera studenterna i både användandet och skötsel av utrustning och material utifrån gällande säkerhetsföreskrifter. Detta gäller främst färgning, textiltryck, maskinstickning och sömnad. Erfarenhet av maskinstickning och vävning är meriterande. Det innebär även att delge kunskap kring det textila materialet och textila tekniker i ett konstnärligt sammanhang.

Kvalifikationer
Vi söker dig som med stor skicklighet och kapacitet kan utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Du är erfaren och rutinerad i hantering av textila material samt kemikalier och tekniker för färgning. Du är en kreativ och strukturerad person med god förmåga att organisera en funktionell miljö anpassad för alla slags moment i ett utbildande sammanhang. Du har stor erfarenhet av såväl analoga som digitala maskiner och tekniker.

Du är självklart serviceinriktad, initiativrik och har förmågan att självständigt driva projekt på ett effektivt sätt. Du har förmågan att, även i stressiga situationer, beskriva teknik och funktioner på ett enkelt sätt för personer med olika bakgrund och behov. Då du kommer att dela ansvaret för de textila verkstäderna med en tekniker anställd av HDK vid Steneby samt vara en del av de textila utbildningarnas arbetslag är förmågan till samarbete mycket viktig. Det är viktigt att du är trygg i din förmåga att lösa problem och är öppen för nya idéer, utan att ge avkall på säkerheten. Då säkerhet och arbetsmiljö är centralt i samtliga av skolans verkstäder förväntas du ha kompetens och tydligt visat intresse för dessa arbetsuppgifter. Meriterande är att du har erfarenhet av att arbeta med kemikalier utifrån gällande lagstiftning gärna med erfarenhet av systemet KLARA för kemikaliehantering.

Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och dina förutsättningar till att bli en del i teknikerarbetslaget. Vi ser gärna att du har konstnärlig bakgrund. Då du kommer möta många studenter med olika nationaliteter förväntas du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på engelska som på svenska.

Din ansökan skall innehålla

  • Personligt brev som beskriver dig själv, dina kvalifikationer och ditt intresse av att arbeta som tekniker i teknikverkstad vid Stiftelsen Stenebyskolan
  • Till din ansökan ska bifogas CV inklusive adress, telefon, e-post
  • Tre referenser

Du skickar din ansökan och ditt referensmaterial via mail till ansokan@steneby.se

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: 50%.
Placering: Steneby, Stenebyskolan, Dals Långed
Tillträde: Snarast. Provanställning tillämpas.
Ange referensnummer: 11/1906
Sista ansökningsdag 15 12 2019, urval sker löpande.

Kontaktperson
Dag Bjaaland
Tf. Rektor – Stiftelsen Stenebyskolan
Hemslöjdsvägen 1, 666 95 Dals Långed
mobil 070 667 85 03, dag.bjaaland@steneby.se

Stenebys utbildnings- och kulturverksamhet bedrivs med stöd av: Västra Götalandsregionen, Bengtsfors kommun, Myndigheten för yrkeshögskolan och Göteborgs universitet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Steneby sköter själv sin annonsering samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.