← Nyheter

Stenebyskolan söker Utbildningschef

I en sagolik miljö i vackra Dalsland ligger Stenebyskolan. Ett kreativt centrum med hundraåriga anor och utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att arbeta i de fantastiska verkstäderna, utveckla sin konstnärliga förmåga och sitt hantverk för vidare studier och profession.

Nu söker vi dig som med energi och engagemang vill ta Stenebyskolan och dess utbildningar in i framtiden där Stenebyskolan skall vara den mest relevanta utbildningsplatsen i Norden för materialbaserad konst, design och hantverk. Ditt uppdrag blir att fortsätta höja kvaliteten på utbildningarna, vidareutveckla skolans roll som lärandemiljö och stärka dess rykte både i Sverige och internationellt. Låter det som ett uppdrag som du brinner för? Har du kvalifikationerna vi letar efter? Då vill vi att du hör av dig.

Ett unikt centrum för kreativ utbildning, samarbeten och företagande
Stenebyskolan är känd över hela Sverige. I första hand för den höga kvaliteten på våra utbildningar och den inspirerande miljö som byggts upp här under decennier. Men Stenebyskolan har fler roller. Vi är värd för utbildningar på Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet (HDK-Valand) och har ett uttalat mål att fungera som ett regionalt centrum för kulturell och kreativ utveckling. Skolan är också värd för Mötesplats Steneby, där vi stöttar idéer, samarbeten och nyföretagande som kan kopplas till skolans kärnverksamhet på olika sätt.

Stenebyskolan har idag två utbildningsgrenar: högskoleförberedande konst- och kulturutbildning inom design, konst och hantverk samt yrkeshögskoleutbildningar inom hantverk. Både hos studerande och lärare finns en passion för skolan som du knappast hittar någon annanstans vilket bidrar till en stark sammanhållning och stor arbetsglädje. Pedagogerna brinner inte bara för sitt uppdrag, de är dessutom några av de bästa på sitt yrkeskunnande som du kan finna i vårt land.

Du blir vår pedagogiska ledare
Som utbildningschef får du en mångfasetterad och mycket spännande roll här på Steneby att driva och förbättra en redan högkvalitativ utbildningsverksamhet med mångåriga traditioner. Vi vill att du fortsätter det strategiska utvecklingsarbetet med att säkerställa våra utbildningars relevans även i framtiden. Med andra ord vill vi att du har ett djupt engagemang i en utbildningsmiljö som Stenebyskolan med högskoleförberedande- och yrkesutbildningar inom konst, design och hantverk.

Det viktiga är att hjärtat är med
Vi letar efter dig som har förståelse för skolan, för miljön och platsen. Det är ingen nackdel om du känner till Steneby sen tidigare. Du behöver dessutom ha goda chefsegenskaper och erfarenhet av ledarskap i utbildningsmiljö, med fördel inom ramen för Myndigheten för Yrkeshögskolan. Gärna med inriktning mot design, konst och hantverk.

Det är också en fördel om du har ett stort, redan upparbetat nätverk inom både eftergymnasial utbildning och den politiska världen. Något som innebär att du har erfarenhet av att kommunicera och samarbeta med olika grupper av människor – politiker, pedagoger, tjänstemän, konstnärer, företagare och studenter. Du har också vana av att driva processer och utvecklingsarbete på ett inkluderande och inlyssnande sätt där allas olika kompetenser tas tillvara.

Som person är du:

  • Närvarande, trygg, stabil och med stor personkännedom.
  • Öppen och utvecklingsorienterad, med förmåga att vara lyhörd, skapa förtroende och att fatta väl grundade beslut.
  • En god kommunikatör som är tydlig och handlingskraftig.
  • Strukturerad, metodisk och med förmåga att prioritera.

Vi ser fram emot din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan innehållande CV och personligt brev som du sänder till: ansokan@steneby.se, dock senast den 27 oktober. Urval och intervjuer sker löpande.

För ytterligare information kring tjänsten kontakta Johanna Djurberg, rektor och verksamhetschef på 073-203 10 50, johanna.djurberg@steneby.se

Facklig kontaktperson: Kalle Ekeroth, 070-275 46 29, kalle.ekeroth@steneby.se