Vi söker Ekonomi – och administrationschef

Om jobbet

Om dig

Löpande urval tillämpas och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag!

Du har en eftergymnasial utbildning och relevant arbetslivserfarenhet av liknande frågor. Vi ser även att du har erfarenhet som ledare och att du hanterat olika typer av personalärenden. Du kommer att arbeta i en kunskapsbaserad organisation och därför ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom utbildningsvärlden, men det är inget krav. Du har en välutvecklad förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen på svenska och engelska. Vi värdesätter talang för och intresse av att kommunicera ekonomi på ett enkelt och tydligt sätt. Vi uppskattar enkla lösningar för återrapportering till medarbetarna. Kunskap om lagar och avtal vad gäller både upphandling och arbetsrätt är meriterande. Ditt ledarskap kännetecknas av öppenhet, respekt och tilltro till andra. Du är tydlig, rak och orädd, ger feedback som syftar till utveckling och bidrar till ett bra samtalsklimat.

Steneby strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Söker du jobb hos oss vill vi självklart att du delar vår gemensamma värdegrund. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomi- och administrationschef kommer du att leda och samordna Stenebyskolans administrativa funktioner (ekonomi, personalfrågor, IT och kontor). Du är direkt underställd rektor, ingår i Stiftelsen Stenebyskolans ledning, Verksamhetsforum och föredragande i styrelsen när det gäller ekonomifrågor. Den vi söker måste vara strategisk, operativ och kunna utveckla verksamheten mot uppställda mål. Du ansvarar främst för Stiftelsen Stenebyskolans ekonomifunktion, vars uppgifter bland annat omfattar upprättande av budget, uppföljning, redovisning, prognoser, avtal och bokslut. Du har också ansvar för personalfrågor, rekrytering, personalutveckling och samverkansfrågor, inklusive arbetsrätt, förhandlingar och kontakter med företagshälsovård. I tjänsten ingå personalansvar för den administrativa personalen.

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stiftelsen Stenebyskolan tillämpar individuell lönesättning.

Om Oss

Steneby har förenat händer och material i snart hundra år och är idag ett kreativt centrum för utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att påbörja sin utbildningsresa, utbilda sig till ett yrke och fördjupa sin kunskap i material och processer. Men också för att ta del av en nyfiken, kunskapsorienterad och i många avseenden helt unik studiemiljö. Som värd åt Stenebyskolan och Göteborgs universitet erbjuds här utbildningar på olika nivåer. Med högkvalitativa utbildningar, en levande konsthall, nischat bibliotek, stöd för egenföretagare samt arrangemang för samtal och möten ger Steneby energi till den stora potential som finns i denna del av Sverige – ett område mitt i Skandinavien men ändå lite avsides, i en sagolik miljö där naturen är ett hantverk i sig.

Steneby kommer i denna rekrytering främst att beakta de sökande som efter en helhetsbedömning av kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullfölja intentionerna i anställningen. Bifoga endast personlig brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Omfattning: 100%
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare

Kvalifikationer