Jag träffar Sara Ljungdahl i verkstaden på Läder-Skinn-Päls. Hon går andra året och är mitt uppe i en kollektionsuppgift som startade med en workshop tillsammans med konstnären Sofia Westin. Sara berättar om sitt arbete:

Utgångspunkten var att vi skulle välja en tidpunkt på dygnet att ta avstamp i. Jag valde klockan 00, alltså midnatt och identifierade 4 känslor man kan ha då: ensamhet i grupp med andra människor / lycklig tillhörighet i grupp med andra människor / trygghet i den egna ensamheten / hotfull, ångestfylld ensamhet. Därifrån gick jag vidare med känslan som ligger närmast min egen vid midnatt, att vara trygg i sin ensamhet. Jag valde en plats någonstans ute i naturen i norr och skapade en mood board från det, med en färgskala med något slags ljusfenomen, natt, snö, och en timmerstuga. Fyra spår utvecklades där jag samlat material, och sedan skissat fritt i Photoshop med former och material på kroppen. Nu ska jag snart koka ner mina idéer och välja de bästa att gå vidare från. Där är jag inte riktigt än! Men sedan kommer jag göra en kollektion att använda mig av i portfolion.

Sara ska söka högskoleutbildningar till våren. Hon funderar på Konstfack, Borås eller Beckmans. Fast helst hade jag inte velat flytta till någon storstad utan bo kvar här, jag bara älskar detta stället! säger hon.

STE_3784_LSP-sara

MOODBOARD

IMG_0406_bord

STE_3751_LSP-sara