Måleri av Kerstin Bergh och konstsmide av Ivan Dahlstrand Kamiyasu

Kerstin Bergh är målare och grafiker. När hon nu ställer ut i Steneby konsthall tillsammans med sonen Ivan Dahlstrand Kamiyasu är det oljemåleri publiken får se. Det är färgstarka målningar som är både egensinniga och inbjudande och som gestaltar konstnärens erfarenheter.

”Jag uttrycker sådant jag tänker på och har upplevt och gör bilder av det” säger Kerstin Bergh som arbetar länge med varje målning. ”Jag blir aldrig nöjd, det är därför jag fortsätter. Det är ett fortgående arbete”.

Ivan Dahlstrand Kamiyasu har arbetat med konstsmide hela livet, både före och efter en smidesutbildning på Steneby 1989-1991. Han har bott och arbetat
på olika platser i landet och har nu en mindre smedja utanför Tumba och en för större arbeten på Nohab i Trollhättan. I Steneby konsthall visar han skulpturer, bland annat ett par olika skepp, samt ”murar” som är tredimensionella skulptu- rala bilder för vägg.
Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar.

Under vernissagen håller Ivan Dahlstrand Kamiyasu en föreläsning med bilder om den polynesiska ön Rapa Nuis historia och om öns stora stenskulpturer. Konstnären har besökt ön två gånger och berättar om hur och var skulpturerna skapats och vad de betyder.