Vi välkomnar Louise Kelpe tillbaks till Steneby! Hon är gästlärare under veckan och ger även ett Let’s Talk 4 februari kl 16:30. Välkomna!

Louise Kelpe är en grafisk designer och skribent med fokus på redaktionell form. Louise jobbar mycket med medvetenhet om mottagare, avsändare, med vad material, innehåll och arbetsmetoder säger om objektet eller projektet. Louise bor i Malmö sedan 2013, jobbar och skriver om grafisk form. År 2012 tog hon examen från Gerrit Rietveld Academie, enligt Louise en fantastiskt bra skola. År 2013 jobbade hon på ett galleri i Amsterdam som skribent och över sommaren flyttade hon vidare till Berlin för att göra praktik hos NODE Berlin Oslo. För länge, länge sedan assisterade hon Ernst Billgren, ja det var året då han fyllde 50, innan dess hade hon gått en månad på Danmarks Designskola, men bestämde sig för att hoppa av. Magkänslan sa att det va fel, och den ska man lita på i sina val.

Allt detta och än mer kommer Louise att berätta om, och visa bilder på. Mycket har hänt, för i år är det exakt 10 år sedan hon gick Form Design här på Stenebyskolan.

Louises webbsida.

bokkrumelur_louise-kelpe