Steneby har förenat händer och material i snart hundra år och är i dag ett kreativt centrum för utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att påbörja sin utbildningsresa, utbilda sig till ett yrke och fördjupa sin kunskap i material och processer. Men också för att ta del av en nyfiken, kunskapsorienterad och i många avseenden helt unik studiemiljö. Stiftelsen Stenebyskolan har idag två utbildningsgrenar: högskoleförberedande konst- och kulturutbildning inom design, konst och hantverk, och yrkeshögskoleutbildningar inom hantverk. Stiftelsen Stenebyskolan skall vara den mest relevanta utbildningsplatsen i Norden för materialbaserad konst och design. På Steneby finns också HDK -Valand Campus Steneby, Högskolan för design och konsthantverk

Stiftelsen Stenebyskolan söker en Rektor
På Stiftelsen Stenebyskolan finns en lång tradition av utbildning inom konst, hantverk och design. Nu söker vi därför en rektor som tar sig an uppgiften att se till att vår fina verksamhet fortsätter utvecklas.

Om tjänsten
Som rektor har du det verkställande ansvaret för Stiftelsen Stenebyskolan och du rapporterar till styrelsen. I rollen ingår personalansvar, ansvar för arbetsmiljö, årsbudget, driftsresultat och skolans fastigheter. I rektorskapet ingår även det långsiktiga strategiska ansvaret. Tillsammans med dina 40 medarbetare arbetar du för att utveckla skolan, kollegor och studerande.

Som rektor arbetar du också med att marknadsföra och synliggöra skolan och dess utbildningar. Du vårdar och utvecklar det fina samarbetet med HDK-Valand Campus Steneby.

Du är verksamhetens ansikte utåt, och har många kontaktytor med exempelvis regioner, utbildningar, framtida studerande, företag, stiftelser, myndigheter och potentiella samarbetspartners.

Vem är du?
I rollen som rektor behöver du vara en erfaren och trygg ledare som får personal och studerande att må bra och utvecklas. Som ledare är du inkluderande, kommunikativ och är inte rädd för att komma till beslut.

Med dig har du en gedigen erfarenhet av att driva verksamheter affärsmässigt. Du är en ”doer” som har förmågan att driva projekt från start till mål. Du har med dig generell HR-kunskap.

Som person är du social och duktig på att bygga relationer på alla nivåer. Du gillar människor och har ett visionärt tänk.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för konst, hantverk och design. Du har relevant akademisk bakgrund och erfarenhet av ledande befattning inom liknande verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan

Övrigt
Tjänsten är stationerad i Dals Långed. Din ansökan vill vi ha senast den 7 maj. Vi går i processen igenom ansökningar löpande, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Erik Ramström på Qtym. 054-14 18 00, erik.ramstrom@qtym.se .

Ansök via Qtym’s hemsida Klicka på länken nedan

Lediga jobb och uppdrag