Vi på Stenebyskolan är mycket stolta över såväl nuvarande som tidigare studenter.

Vi har här gjort en kort intervju med Ellen Arolin, tidigare student hos oss.

 

– Hur kom du i kontakt med Steneby?

– Min lärare på Folkuniversitetet hade gått där och tipsade mig.

– Vilken inriktning studerade du på Steneby

– Textil 1 år

– Hur ser ditt liv ut nu?

– Jag har precis gått ut kandidatprogrammet i Textildesign vid Textilhögskolan i Borås och söker nu jobb som textildesigner.

– Hur ser du på framtiden inom din bransch?  

– Jag tänker att textilindustrin behöver genomgå stora förändringar i framtiden med tanke på klimatförändringarna, systemet vi har nu är verkligen inte hållbart. Jag tror att designers i framtiden måste fokusera på redesign, upcycling och återvunna material för att minska klimatpåverkan. I mitt examensarbete använde jag mig därför av spillmaterial från industriell vävning, som jag handvävde med och skapade nya textilier.

– Vad har tiden på Steneby betytt för dig både professionellt och privat?

– Stödet från alla kunniga lärare och gästlärare gav mig så mycket kunskap och gav mig förutsättningar att söka vidare till högskolan. Jag träffade också många vänner som jag fortfarande har kontakt med! Mitt år på Steneby var ett väldigt roligt och lärorikt år.

– Vad var det absolut bästa med att studera på Steneby och att bo i Dals Långed?

– Läget gör att det inte finns så mycket annat som distraherar, det är lätt att fokusera på skolan. Närheten till skogen och naturen var också fantastisk, jag mådde bra av att bo på en sån vacker plats!

Vi på Steneby önskar Ellen ett stort lycka till i framtiden!