Stenebyskolans textila inriktningar presenterar utställningen FLUFF & STRECK i Bengtsfors Konsthall.
Vi kommer att visa studentarbeten från våra 1-åriga inriktningar Kläder, Form och Design, Skinn-Textil: Accessoarer och Kläder, Textil: Konst och Design samt 
Fördjupningsår.

 

Vi vill berätta om det som utmärker varje inriktning och hur de skiljer sig från varandra – men också visa på det de har gemensamt. Fokus ligger på den konstnärliga processen, nyfikenhet på material och tekniker, samt ett ständigt utforskande och gränstänjande. Vi visar även upp en mängd teckningar och materialprover, något som är en stor del av studenternas arbete och utveckling, och genomgående för samtliga inriktningar på Stenebyskolan. 

Fredag den 6/3 kl. 11.00 har vi en timslång presentation av utställningen, där lärarna på de textila inriktningarna är på plats. Välkommen att komma och lyssna och fråga! 

Vernissage den 19/2 kl. 17.00.
 

Stenebyskolans Konst- och kulturutbildning är en tvåårig utbildning med sju olika inriktningar med kombinationsmöjligheter. Vi ger våra studenter de förutsättningar som krävs för att komma in på högskolor och universitet inom design, konst och hantverk över hela världen.

Nedan finner du en kort beskrivning av de inriktningar som presenteras på utställningen.

Textil: Konst och Design (1-årig, kombineras oftast med andra textila inriktningar)
Utbildningen ger studenterna en verktygslåda i form av hantverkstekniker som tex vävning, färgning, textiltryck, broderi och textilmanipulering samt olika metoder för utveckling av arbetsprocess och skissteknik.

Kläder (1-årig, kombineras oftast med andra textila inriktningar)
ger studenterna grunderna i klädskapande, från idé och skiss till färdigt plagg. Projekt varvas med genomgångar av mönsterkonstruktion, tillskärning, drapering och sömnad.

Skinn & Textil: accessoarer och kläder (2-årig, kan kombineras med andra textila inriktningar)
Studenterna jobbar från idé och skiss till färdiga plagg och accessoarer och produkter där etik- och miljöfrågor får stort utrymme. Mönsterkonstruktion, sömnad och experiment i både skinn och textil ger utbildningen både bredd och spets.

Form & Design  (1-årig, kombineras oftast med andra textila inriktningar)
Studenterna tränas i att utveckla sin idéer och uttryck på papper och digitalt. Vägen- sjävla processen är målet. Studenterna riktar varje uppgift mot sitt eget intresseområde, som tex modedesign, textil konst, grafisk design eller inredning.

Fördjupningsår (1-årig) Ett projektbaserat fördjupningsår som bygger på tidigare erfarenheter till exempel 1 år högskoleförberedande utbildning inom konst & kultur, folkhögskola eller annan likvärdig utbildning. Studenterna arbetar med att utveckla sin kreativa process på ett medvetet och undersökande sätt.