Våra studenter kommer ofta långväga ifrån, och vi brukar ha fler studenter från Storbritannien än våra närmsta landskap här på Steneby! Men ibland dyker det upp ett lokalt känt ansikte, som Linnea Dalstrand från Fengersfors till exempel. Vad tycker hon om att studera på hemmaplan?

-Hej Linnea. Hur är det för dig att gå i skola här i Dalsland, där du kommer ifrån?
-Jag har alltid haft behovet av att ta mig från Dalsland men har ändå av olika skäl blivit kvar. Men genom Steneby blir Dalsland en helt annan plats för mig. Det är en så stor blandning av människor från hela världen centrerad på en så liten plats. Steneby är som en liten storstad mitt i skogen. Jag tänker ofta på skillnaden att bo i Bengtsfors men åka till Steneby varje dag. Som att åka mellan två olika världar.

-Vad har du pluggat på Steneby?
-Jag gick ett år på Stenebyskolans Form och Design direkt efter gymnasiet för 10 år sedan och gick sedan vidare mot fri konst i Gerlesborg. Men sedan blev det en paus med heltidsjobb och två barn och efter kände jag att jag behövde göra något annat, för mig. Och sökte mig hit igen. Till Kläder på Stenebyskolan. Och det kändes så bra så nu är jag kvar med tre år framför mig på HDKs kandidatutbildning Textil –  Kropp – Rum.

-Hur tänker du på framtiden efter högskolestudierna?
-Jag är väldigt öppen för hur det kan komma att se ut efter studierna och känner ingen direkt press på det nu. Men är väldigt nyfiken på kostym mot scen men också egen verksamhet som konstnär och gästlärare på konstskolor. Jag vill nog röra mig runt på olika områden.

Bild från höstterminen på HDK Textil-Kropp-Rum

Bild från Stenebyskolan Kläder