I sin konst undersöker Christoph Mügge föremål, arkitektur och den visuella kulturen som omger honom. Med storslagna installationer där han beaktar varje detalj med omsorg skapar han rumsliga upplevelser som ska få betraktaren att reflektera över omgivningarna den möts av.

 

Fokus på separatutställningen i Steneby konsthall ligger på vad som ryms i ett beredskapsförråd, d.v.s. olika nödvändighetsartiklar som behövs för att överleva krig eller andra nödsituationer. Under kalla kriget sågs risken för en attack med kärnvapen som stor. Eftersom en attack skulle få förödande konsekvenser för ett lands livsmedelsproduktion beslöt man att lägga upp strategiska förråd av vissa livsmedel. Fenomenet lever idag vidare i den s.k. prepperrörelsen i vilken dess anhängare har gjort det till sin livsstil eller åtminstone hobby att förbereda sig för möjliga katastroflägen. Krislådan rymmer det som behövs för att överleva om grundläggande försörjning har stoppats på grund av ett undantagstillstånd.

Den platsspecifika installationen ”Vad ska du ha i din krislåda?” innehåller en bredd av olika material och även grafiska verk. Den använder sig av både abstrakta former och rekonstruktioner av upphittade objekt och ställer frågor om hur vi skulle kunna använda dessa föremål. I slutändan ligger hans intresse i den sociala och politiska dynamiken av dessa specifika och gåtfulla föremål.

Läs mer om Christoph: http://www.christophmuegge.com/

 

 

Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar