Alumner från Möbeldesign inriktning Trä, HDK vid Steneby, Göteborgs universitet och Trähantverk Möbelsnickeri, Stenebyskolan ställer ut i Steneby konsthall.

Gemensamt för dessa utbildningar är mötet mellan materialet trä och den ”tänkande handen” där skapandet av möbler och andra artefakter sker genom ett konstnärligt utforskande och kritiskt undersökande förhållningssätt. I denna dialog med material och objekt upptäcks många värden och kvalitéer som går bortom det visuella.

Mensådrade harar 2

Ulrika Roslund Svensson

En nyhyvlad furuplankas doft ryms inte i en blogg, och det gör sällan etiska frågeställningar heller. Dessa är ändå viktiga aspekter av hur världen upplevs, och vi uppmuntrar koncept som ifrågasätter och väcker viktiga tankar bortom blicken.

Nu bjuder vi in utvalda alumner till en utställning som ytterligare fördjupar detta tema. De medverkande är Julia Gamborg Nielsen, Frej Wichmann, Ulrika Roslund Svensson, Mariana Alves Silva, Annie Jonasson, Olivia de Jong, Kristoffer Sundin, Jalmari Laihinen, Anton Björsing och Love Hultén.

I samband med utställningen kommer det också arrangeras en parallell utställning som visar arbeten av nuvarande studenter.

Projektledarna, utställningsdesignerna och alumnerna Anna Tidefelt och Emma Persson, Rasmus Malbert, programansvarig på Möbeldesign inriktning Trä, och några av utställarna: Annie Jonasson, Olivia de Jong, Frej Wichmann och Love Hultén. Längst till vänster hänger Ulrika Roslund Svenssons Mensådrade harar.

Julia Gamborg Nielsens stol Cornu i en utställning där man får sitta och känna och använda fler sinnen än blicken.

MarianaAlvesSilva+AnnieJonasson

Mariana Alves Silva och Annie Jonasson gör gemensam sak.