Steneby Kulturförening, Bengtsfors kommun och Stenebyskolan bjuder in till Cafékväll där naturvårdaren och biodlaren Ingvar Anrvidsson möter studenten vid HDK Steneby Linda Loland, som vann en designtävling med sitt Bihotell. Ingvar kommer att berätta om bin i allmänhet och om räddningsaktionen av det nordiska biet i synnerhet. Linda om hur hon tänkte när hon formgav det vinnande bidraget. Goda bakverk från Kafé Schuckert står på menyn!

Att vara biodlare är ett sätt att komma nära naturen. Att hålla på med vårt ursprungliga nordiska bin och leda ett räddningsprojekt innebär också att inspirera andra till en mera hållbar biodling. Man vet också att bina gör ett mycket viktig insats för att vi ska få bär och frukt. Dessutom får vi möjlighet att njuta av den ljuvliga nektar som bina hämtar i blommorna. Att var biodlare är att vara privilegierad. -Ingvar Arvidsson

Jag började min utbildning här på Steneby, och är nu tillbaka igen efter det att jag läst min kandidat på Carl Malmsten. Jag lockades tillbaka till HDK Steneby för att jag här har tid att fördjupa mig i det som är viktigt för mig. Jag ser det som ett privilegium att jag nu under två år har chansen att lyckas och misslyckas, chansen att experimentera och leka. Och jag är glad över att få vara en del av en skola där det inte är utbildningen som formar studenten, utan det är studenten som formar utbildningen. -Linda Loland

bi ingvar arvidsson

 

Biaffisch (2)