Beata Bea Szenfeld kommer till Steneby till vår stora glädje! Bea är en av Sveriges främsta modeskapare och trendsättare. Hon är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang, på gränsen mellan kläder och konst. Efter examen 2002 vid Beckmans designhögskola i Stockholm deltog hon i designerdokusåpan Fashion House på TV3. Szenfeld vann tävlingen i konkurrens med andra lovande designers och kammade hem priset: praktik hos Stella McCartney.

Sedan dess har hon arbetat under egna varumärket. Hon använder gärna återvunnet material eller papper, som i kollektionerna Paper Dolls och Whatever Forever. Papper är ett fantastiskt material med karaktär, säger hon. Min avsikt var att experimentera med olika varianter av papper, från kartong till servetter, från A4-pappers strikta linjer till veckat kaos från pappersavfall. Med dessa enkla resurser skapade jag en vacker och delikat kollektion. Allt är veckat, stickat, sytt och limmat för hand. Verk från vårkollektionen Haute Papier har burits av såväl Lady Gaga som Kungliga Operan i Stockholm.

På Steneby ska Bea jobba i workshops med de textila utbildningarna samt ge en öppen föreläsning på torsdag kväll kl 19 i Steneby Samlingssal.

bea-szenfeld-affisch-webb