AmandahAndersson-projekt-bild-liten

Under hösten 2015 har designern och konstnären Amandah Andersson som Stenebys Artist in Residence undersökt formen för ett visuellt manifest – dess dramaturgi, språkuppbyggnad och innehåll. Utrymmet tilldelas bilden, medan texten och det verbala ordet i detta projekt blir sekundär.

Projektet går under namnet ”Please, don’t swipe me! Upgrade the system. Just do it. – A manifesto for further developement of the meeting between psychology, fashion and sustainability” och ger rum för nya tankar kring sambanden för de ovan nämnda områdena. Nu ställer hon ut resultatet av sitt projekt i Steneby konsthall. Hon beskriver en berättelse om transformation. Från ett sovande liv eller en kropp i dvala i en hetsig värld, en åsidosatt identitet ersatt av fragment av andra identiteter. En långsam psykologisk omvandlingsprocess med mytologiska förtecken som slutligen landar i ännu en vila, men av ett helt annat slag.

Amandah arbetar heltid som frilansande mode och print designer samt illustratör, med bas i Stockholm. Hon är även verksam som kostymdesigner för olika artister och som gästlärare på Stenebyskolan där hon också varit student. Hon är en av designerna i designkollektivet CRAY Collective. Amandah avslutade sin kandidatexamen från Beckmans Designhögskolas modelinje 2013.

Vernissage onsdag 13/1 kl 19.00. Välkomna!