Vi gratulerar Amandah Andersson till priset Swedish Fashion Talents 2017. Amandah är alumn från Stenebyskolan, har varit gästlärare och Artist in Residence här på Steneby. HURRA!

Juryns motivering:
AMA AWE är ett svenskt självständigt märke, grundat av designern Amandah Andersson år 2015. AMA AWEs fokus är att hitta en hållbar process; både under produktion, med den slutgiltiga produkten och dess livscykel – utan att kompromissa med dess unika estetiska värden. AMA AWE designar både speciella handgjorda plagg gjorda i studion i Stockholm, men också ready-to-wearkollektioner producerade i södra Sverige. AMA AWE arbetar med konceptuell printdesign, där varje print berättar sin egen historia. Alla prints är designade av Amandah och är digitalt printade på ett snällt sätt som inte innefattar dåliga kemikalier som skadar människan och naturen. 

Swedish Fashion Talents är ett goodwill-projekt som drivs av Swedish Fashion Council sedan 2005 med syfte att lyfta fram nya svenska modemärken. Läs om alla 8 pristagare på Swedish Fashion Council här.

ama-awe-ss17-03_foto-klara-granberg

Foto: Klara Granberg